2021-12-30 08:03:52• hírek • hirado.hu

Különös jogszabály miatt majdnem 8000 évig nem hagyhatja el Izraelt

Képünk illusztráció. Forrás: commons.wikipedia.org
Képünk illusztráció. Forrás: commons.wikipedia.org

A 44 éves ausztrál Noam Huppert 9999. december 31-ig nem hagyhatja el Izraelt, a férfi ugyanis egy alig ismert jogszabály miatt 2013 óta az országban rekedt – számolt be a The Guardian. 

A férfi izraeli exfelesége 2011-ben költözött vissza az országba Ausztráliából három hónapos és ötéves gyermekükkel. Egy évvel később a vegyészként dolgozó Noam Huppert is Izraelbe költözött, mert közelebb szeretett volna lenni a gyerekeihez.


A férfi volt felesége bírósági eljárást indított ellene a ki nem fizetett gyerektartás miatt, ezért a bíróság kiállított Huppert nevére egy végzést, mely szerint 9999. december 31-ig, azaz majdnem 8000 évig nem hagyhatja el Izraelt. Az izraeli bíróságok az ilyenfajta végzéseket egy olyan jogszabály alapján állítják ki, amely felhatalmazza őket, hogy az adott eljárásban érintett gyerekek tartásdíját a gyerekek 18. születésnapjáig összeadva számolják.


A tartásdíjat fizető szülő tartozása a másik szülő felé így óriási, ezért tilthatják meg Izrael elhagyását az érintettek számára ilyen hosszú időre is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: